Aquest acord dona continuïtat al programa “Voluntariat Esportiu de la Ciutat de València”, que promou l’organització de cursos formatius perquè els voluntaris i voluntàries adquirisquen els coneixements i habilitats necessàries per a desenvolupar la seua labor en esdeveniments esportius que se celebren a la ciutat de València.

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, i el regidor d’Esports de l’Ajuntament de València, Javier Mateo, han signat aquest dijous 15 de desembre la renovació del conveni de col·laboració per a prolongar fins a 2025 el programa “Voluntariat esportiu de la ciutat de València”.

L’objecte d’aquest conveni és fixar el marc de col·laboració entre l’Organisme Autònom Municipal Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València i el Servei d’Esports de la Universitat de València en l’organització de cursos de formació dirigits als voluntaris i voluntàries del programa “Voluntariat Esportiu de València”, la finalitat del qual és el foment i la promoció del voluntariat, regulant la seua participació en els esdeveniments esportius que se celebren a la ciutat de València, la gestió de la qual siga responsabilitat del OAM Fundació Esportiva Municipal. 

Els cursos de formació del Voluntariat, que es podran realitzar en format en línia o presencial, pretenen formar i certificar les competències dels voluntaris i voluntàries, que podran participar en els grans esdeveniments que se celebren a la ciutat de València com la Marató València Trinidad Alfonso, la 15K Oberta a la mar o el Circuit de carreres Populars de València. El programa “Voluntariat Esportiu de la Ciutat de València” és una oportunitat on per a conéixer des de dins com funciona l’organització d’un gran esdeveniment esportiu, fer costat als atletes i fer tasques com el control de recorregut, avituallaments o lliurament de dorsals.