La Marató València obrin les seues places de voluntariat, t’apuntes?

Es necessiten 2.300 per al 42K, que ajudaran tant en les carreres com en els dies previs

Ja és possible inscriure’s per a formar part del voluntariat de la Marató València Trinidad Alfonso, que tindran lloc el 4 de desembre.

Es busquen persones que vulguen col·laborar en tasques com a repartiment de dorsals o aigua en els avituallaments, atenció a corredors i atletes en la fira del corredor, lliurament de medalles o altres activitats necessàries i imprescindibles per a la celebració de les millors proves d’Espanya. Per a exercir tan bé com siga possible la seua tasca comptaran amb l’ajuda de Vithas, col·laborador del voluntariat, que els formarà en tècniques de reanimació cardiopulmonar.

En concret, es necessiten 2.300 per a la marató, les quals també podran triar el seu torn i els dies que poden col·laborar entre el 2, 3 i 4 de desembre. L’Oficina del Voluntariat participarà amb prop de 150 voluntaris que donaren suport a un any mes a la prova perquè torne a ser un èxit.

#VoluntariosVithales

Totes les persones que s’unisquen al grup del 42K tindran la sort de rebre formació en reanimació cardiopulmonar (RCP) i en primers auxilis a càrrec de professionals de l’Hospital Vithas València 9 d’Octubre, col·laborador de les carreres que secunda els que ja es coneixen com #VoluntariosVithales.

Aquesta formació tracta mesures bàsiques que són claus a l’hora d’atendre una emergència, ja que poden arribar a salvar vides. El doctor José Luis Rey, director gerent de Vithas València 9 d’Octubre, “per a Vithas és clau col·laborar en dos dels esdeveniments més importants a nivell esportiu de la ciutat de València oferint formació en reanimació cardiopulmonar (RCP) i en primers auxilis en el voluntariat. Pensem que la prevenció és important per a evitar que una cosa tan saludable com l’esport puga veure’s entelat per algun accident que podria afectar una persona corrent o en qualsevol altre àmbit de la seua vida”.

D’altra banda, convé recordar que “el voluntari pot ser la primera persona que detecte aquestes situacions d’emergència durant la carrera i per això és fonamental que sàpia reconéixer els primers signes d’alarma i activar de manera precoç l’assistència especialitzada”, com expliquen professionals del centre.

Tots aquells corredors i voluntaris que participen en les proves rebran periòdicament píndoles de salut en format audiovisual que inclouran pautes d’entrenament i d’alimentació per als dies previs a les proves, a fi de promoure hàbits saludables i estar en forma per als dos grans dies. Un any més, Vithas vetlarà per la salut i cura de tots els participants com a mostra del seu compromís amb la ciutat de València i la seua vocació assistencial

FES-TE VOLUNTARI ESPORTIU PER VIURE L’ESPORT EN PRIMERA PERSONA