El Campionat Nacional Absolut i Infantil d’Esgrima 2022, que tindrà lloc en el Palau Velòdromo Lluís Puig els dies 25, 26 i 27 de juny.

L’esdeveniment, que és la primera vegada que s’organitza en la Comunitat Valenciana, reunirà a prop de 400 participants de més de 40 entitats arribades de tota Espanya. El campionat es disputarà a les sis armes: floret, sabre, espasa, masculí i femení, i per les modalitats d’individual i per equips. Cadascuna de les armes comptarà amb la participació de 56 tiradors i tiradores dels huit millors equips classificats de les lligues de clubs.

A més de forma paral·lela se celebrarà el Campionat d’Esgrima infantil, també a les sis armes i que no requeria de classificació prèvia. Igual que en l’absolut, el campionat infantil reunirà a prop de 400 participants. En total, la ciutat de València comptarà amb la presència de més de 1.000 tiradors i de personal tècnic.

La Federació Espanyola d’Esgrima, José Luis Abajo ha assenyalat que «aquesta vegada hem volgut unir als majors i als xicotets. El Campionat d’Espanya Absolut és el més important que tenim, però l’Infantil és el nostre futur i que els xiquets puguen veure als adults i que els adults puguen veure als xiquets és un va unir que pot ser molt interessant per al futur de la nostra esgrima».

S’espera que l’esdeveniment reunisca al voltant de 2.000 visitants, al costat dels més de 1.000 participants, visiten València, per la qual cosa es calcula que l’impacte econòmic per a la ciutat siga d’al voltant de 800.000 euros.

Així mateix, en tractar-se d’una competició del màxim nivell esportiu l’esdeveniment també serà retransmés íntegrament a través d’RTVE i que donarà visibilitat a la gran aposta esportiva de la ciutat de València.

Un esdeveniment que l’Oficina del Voluntariat Esportiu de la ciutat, no podia faltar, per a presenciar una vegada més en directe als millors atletes de l’esgrima nacional.

Els voluntaris/as s’encarregaran de vetlar pel bon funcionament de la competició, fent costat a l’organització en control d’accessos, aforaments, avituallament. Permetent a l’esportista i a l’espectador gaudir de la millor esgrima nacional.

Els horaris dels voluntaris/as seran els següents:

Dissabte 25 de 15.00 a 21.00 hores

Diumenge 26 de 8.00 a 22.00 hores

Dilluns 27 de 08.00 a 22.00 hores

T’esperem

#yosoyvoluntario