La novena edició de la 10K Fem, la primera carrera de 10 quilòmetres de categoria femenina que se celebra en tota Espanya.

La prova, organitzada pel club ‘Nosaltres Esportistes’, tindrà lloc diumenge que ve 5 de març, coincidint amb els actes de commemoració del Dia Internacional de la Dona a la ciutat de València. El repte d’enguany, és batre el rècord en el nombre de participants, després que en l’edició del 2022 s’aconseguira igualar les xifres anteriors a la pandèmia.

La prova és un projecte necessari per a la visibilitat de l’esport femení a la ciutat, i entre tots hem aconseguit que siga un espill en el qual es miren moltes xiquetes i joves”.

Però també busca difondre els valors i els beneficis de l’esport entre les dones i superar els estereotips per a aconseguir la igualtat entre homes i dones”

A més enguany la carrera col·labora amb l’entitat solidària ACECOVA (Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana), que treballa des de fa 25 anys a millorar la qualitat de vida de les persones celíaques.

La principal novetat d’aquesta novena edició és l’increment en el nombre de llebres a seguir (visibles gràcies a un globus en el qual està retolat el temps de la carrera) per a aconseguir una marca determinada. També s’ha creat per a enguany l’I Trofeu UPV, dirigit als membres de la Universitat Politècnica de València.

L’eixida i l’arribada de la 10K Fem està situada entre el Pont de l’Exposició i el Pont de les Flors, i el recorregut transcorre pels llocs més emblemàtics de la ciutat, com són la Plaça de l’Ajuntament, l’Estació del Nord, la Ciutat de les Arts i les Ciències o l’estadi de Mestalla.

Des de l’Oficina del Voluntariat Esportiu de València, una vegada mes estarà donant suport a una prova femenina, amb l’objectiu de promoure i fomentar l’esport a la ciutat de València. Per a la prova es necessitaran prop de 100 voluntaris/as que realitzaran labors d’avituallament, vestuari, accessos als calaixos i control de recorregut.

Si t’agrada ajudar, i la teua passió és l’esport, t’animem a inscriure’t com a voluntari/a esportiu/a en cita del running com aquesta. Apunta’t en www.voluntariadodeportivo.com

#yosoyvoluntari@