L’organització de la VCV – Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell ha revelat aquest dijous el recorregut oficial de la seua 74é Edició, que es disputarà entre l’1 i el 5 de febrer de 2023. Un recorregut que partirà des d’Orihuela i que finalitzarà com és habitual a València, però amb una meta inèdita enfront de l’Oceanogràfic. En total, cinc etapes, dues a la província d’Alacant, una en la de Castelló i altres dues en la de València, que tornaran a servir d’aparador per a tothom del paradís ciclista que és l’orografia de la Comunitat Valenciana.

La localitat alacantina d’Orihuela acollirà l’eixida oficial de la VCV 2023 el pròxim 1 de febrer. Una primera etapa que finalitzarà a Altea després de quasi 190 quilòmetres de recorregut de mitja muntanya, amb passos pels ports de Coll de Rates i Bèrnia. Una primera oportunitat ja des de l’inici per als escaladors, els grans favorits a la victòria final gràcies a l’absència de contrarellotge individual o per equips.

L’etapa 2 també transcorrerà per la província d’Alacant, amb eixida a Novelda i final inèdit en l’Alt de Pins de Benissa. Quasi 180 quilòmetres de ruta i fins a set ports de muntanya. La zona sol ser destí habitual dels equips per a realitzar les seues concentracions de pretemporada a l’hivern, per la qual cosa els ciclistes coneixen bé el terreny i sabran on atacar per a traure el major rèdit. Promet espectacle aquesta etapa.

 El 3 de febrer tindrà lloc la tercera etapa entre Bétera i Sagunt, ja a la província de València. Una altra etapa de mitja muntanya que pujarà ports ben coneguts com el Oronet i el Garbí i que pot ser bona per a consolidar una escapada que arribe a meta.

El plat fort arriba el dissabte 4 de febrer, amb l’etapa regna per la província de Castelló. Eixida a Borriana i final, també inèdit, en el Santuari de la Cova Santa, a Altura. Cinc ports de muntanya ben repartits entre els 181 quilòmetres d’etapa que han de ser decisius per a la classificació general. No obstant això, l’organització que lidera Ángel Casero ha preparat canvis per a l’última etapa, la ja habitual entre Paterna i València.

L’última etapa de la Volta a la Comunitat 2023 finalitza a València capital, com és tradició, després de recórrer bona part de les comarques del Camp del Túria i l’Horta Nord. Són a penes 93 quilòmetres de recorregut que arranquen a Paterna a les 15 hores i que pugen els ports del Oronet i La Frontera.

Després d’eixir de Paterna els ciclistes travessaran Godella, Bétera, Nàquera i Serra abans de pujar l’Oronet i després enfilaran cap a Torres Torres i Estivella en plena serra Calderona. Després de pujar el port de la Frontera, de primera categoria, enfilaran el camí cap a la meta passant per Serra, Nàquera, Moncada i Vinalesa per a creuar l’Horta Nord. Meliana i Alboraia seran els últims municipis abans d’entrar a València per la façana marítima i recórrer els últims quilòmetres.

Recorregut per València ciutat

A València els ciclistes circularan pels carrers Isabel de Villena, José Ballester, Eugenia Viñes, Marcos Sopena, J.J Setciències, Enginyer Manuel Soto, Juan Verdaguer, avinguda Balears i carrer Menorca, per a creuar el pont de l’Assut d’Or i travessar la meta situada enfront de l’Oceanogràfic, entre les 17.09 i 17.21 hores.

No obstant això la 5a VCV Dones Gran Premi Diputació de València.

Té previst la seua arribada a València capital sobre 11.25 i 11.54, on podran arribar a la mateixa final que el recorregut de la 5a etapa de la Volta a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell.

Oficina del Voluntariat Esportiu:

L’oficina del voluntariat Esportiu de la ciutat de València té previst comptar amb prop de 100 voluntaris/as que participaran en dos torns durant el diumenge 5 de febrer. El primer torn començarà sobre les 9.00 hores per a situar des del Oceanografic, fins a l’entrada a València per Alboraia, recorrent tota la zona de costa de la platja de la Malva-rosa.

El segon torn començarà la seua labor a les 15.00 hores per a cobrir l’arribada espectacular de la prova masculina, en el mateix lloc.

A més, els voluntaris/as rebran aquest fantàstic kit de voluntari/per participar en la prova.

#yosoyvoluntario.