Curs de Coaches Fundación Cruyff

La Fundació Cruyff en col·laboració amb la Fundació Esportiva Municipal de València, es crea la pista Cruyff Court Carlos Soler de gespa artificial en el barri de *Beniferri, situada al Carrer Dr. Nicasio Benlloch.

La Fundació Cruyff crea un espai per als xiquets juguen i practiquen esport, on poden desenvolupar-se els joves, fer amics, i millorar la salut física i mental.

El curs basat sobre el pilar de Cruyff Courts, un espai en el qual els xiquets coneixen la importància de la solidaritat, entaula amistats, descobreixen els seus propis talents i aprenen a guanyar i també a perdre. Un conjunt d’experiències, on el xiquet es desenvolupa en els aspectes físics i mentals.

Per aquest motiu es decideix que, des de l’Oficina del Voluntariat, hauran d’acudir dues persones voluntaris/as, per a participar en el “Cruyff Fundation Community Program” que es realitzarà els dies 17 al 20 de gener a l’Hotel Montserrat & Training Center, situat en la localitat de Cobalt, Barcelona.

El curs realitzat va ser de 30 hores aproximadament, amb l’objectiu de preparar als *Coaches, per a desenvolupar el programa Heroes of the cruyff Courts, on es busca trobar i formar Heros, instant que els joves siguen un exemple a seguir dins del barri. Els joves tenen l’oportunitat de descobrir i desenvolupar els seus talents, reptant-los per a realitzar una cosa nova per a ells. Amb l’objectiu d’aprendre diferents facetes de l’organització i conéixer les seues pròpies qualitats, augmentant la seua autoestima i desenvolupant les ambicions personals.

EL Cruyff Court 6 vs 6, és un campionat amb trajectòria nacional que organitzen els joves per a xiquets de 10 a 12 anys en el Cruyff Court del barri.

EL programa” Heroes of the Cruyff Court en el barri” té com a valor afegit els següents aspectes:

1r        Normes i Valors – Assumir responsabilitats

–           Aprendre a organitzar un esdeveniment, sota supervisió del Coach, durant els 2 mesos previs al torneig. Aprenent aspectes essencials per a l’organització d’esdeveniments, augmentant la seua pròpia responsabilitat.

2n       Responsabilitat Social- Augmentar la qualitat de vida en el Barri

–           Augmentar la qualitat de vida en el barri, establint una relació entre els Heroes i les Cruyff Court, recordant als joves la seua responsabilitat social.

3r        Fomentar el joc conjunt – Respecte

–           Els joves han de treballar en equip, amb esportivitat, respectant les 14 regles de Johan Cruyff basades en esportivitat i respecte, amb l’objectiu d’aplicar a llarg termini i transmetre’l a altres joves.

4t        Integració – La convivència de diferents grups

            –           Les Cruyff Court actuen com a punt de trobada de xiquets/as i joves de diferents rerefons. Aconseguint unir a xics/as de diferents cultures i orígens.

5é       Salut – Millora la salut física dels joves

            –           L’esport beneficia la salut, i s’intenta transmetre hàbits de vida saludable.

El programa Coaches Fundació Cruyff s’encarrega de preparar als dos Coaches que realitzen el torneig en la pista Cruyff Court Carlos Soler. Els coaches tenen el perfil de 24 a 50 anys, amb experiència en esdeveniments esportius, voluntariat o serveis socials.

La finalitat d’aquest programa és dotar de les eines necessàries als Coach, per a poder trobar 14 persones (Hero) del barri, que tindran com a objectiu dirigir el torneig 6vs6 que se celebrarà en el Cruyff Court.

La funció del Coach, és dirigir a un grup de 10 Heros, durant un període de dos mesos, amb l’objectiu de passar desapercebut en el disseny i preparació d’un esdeveniment en el Cruyff Court, únicament supervisant la labor dels joves Hero’s, i ajudant-lo mitjançant un descobriment guiat.

 Amb aquest programa s’aconsegueix dotar a aqueix Hero, amb una visió de futur sobre el paper de Cruyff Court del barri, coaching del grup, així com aprendre a identificar i reconéixer els processos del grup. Desenvolupant una visió per a l’ús del Cruyff Court en el 6×6.

El Coach tindrà la missió d’oferir la suficient seguretat, confiança i autoestima necessària perquè el hero puga desenvolupar la seua activitat de manera segura per a la promoció de la joventut en la zona.

En el curs s’han impartit una sèrie de temes imprescindibles per a dur a terme aquesta labor, explicant primerament els objectius i programes de la Fundació Cruyff, respectant les 14 regles de Johan.

El contingut del curs s’organitzava en les següents àrees:

a) Dinàmica d’equip, estudiant els diferents processos que s’experimenten en un grup. Tractant les diferents fases i la manera en què el Coach s’enfronta al grup i els papers que assumeixen els diferents membres del grup.

b) Coaching: Conéixer l’estil propi de lideratge i la seua aplicació pràctica en el grup d’Hero.

c) Lideratge situacional: Com afrontar les diferents situacions que poden originar-se en el grup, a l’hora de desenvolupar l’esdeveniment 6×6

d) Es treballarà sota un programa propi de la Fundació Cruyff practique i interactiu, i el mitjà de transmetre-li’l als joves. Amb l’objectiu d’estimular als joves del barri perquè participen en el projecte.

e) Futur: Realització de la posada en pràctica dels coneixements apresos per a executar el torneig 6×6.

Segons la valoració oferida al final del curs, de la voluntària Mª Jesús Blasco, ha sigut una experiència satisfactòria i gratificant, que li ha permés adquirir nous coneixements i adquirir la seguretat suficient per a poder posar en marxa aquest projecte en els següents mesos. Aquest curs ha permés dotar als Coach de suficients mitjans que permeten dirigir el grup d’Hero, datant-lo de seguretat, col·laboració i una bona coordinació.