A un mes per a la celebració del 10K València Ibercaja, la carrera ha superat ja els 10 000 inscrits per a la seua 15a edició del diumenge 15 de gener, que tornarà a inaugurar l’any de running a València.

Per part seua, el 5K València Vamos, la prova paral·lela que enguany se celebra per primera vegada just abans del 10K amb un circuit homologat per la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA), també aconsegueix una xifra redona superant els 1000 corredors inscrits. Unes dades que prometen tota una festa en el Passeig de l’Albereda de la ciutat del running.

La prova comptarà amb un centenar d’atletes d’elit de 15 nacionalitats diferents a la recerca de les seues millors marques a la ciutat del *running.

El 10K més ràpid del món continua posant-se el llistó alt i, després del World Rècord encara vigent aconseguit en 2020 per Rhonex Kipruto (26:24), el 15 de gener de 2023 buscarà polvoritzar altres plusmarques. De fet, la recordman Yalemzerf Yehualaw, que va aconseguir el rècord del món femení aquest any 2022 a Castelló (29:14), estarà en la línia d’eixida del 10K València Ibercaja i intentarà superar-ho

Quant a la participació d’atletes d’elit masculina, destaca que la prova comptarà amb quatre corredors *sub 27 liderats per l’etíop Hagos Gebrhiwet Berhe, que va aconseguir la marca de 26:48 en Hengelo (2019). “Tindrem -afig Encunya- cinc atletes sub 27, més de 20 atletes sub 28, uns 40 sub 29 i al voltant de 100 atletes sub 30”. A més, fins a sis corredors que ostenten els rècords nacionals en distàncies de 5K, 10K o Marató al seu país com l’atleta francés Jimmy Gressier o l’atleta de Burundi Rodrigue Kwizera també prendran l’eixida en el Passeig de l’Albereda, al costat del kenià Jacob Krop, que va aconseguir el bronze en l’últim mundial en 5000ml.

“Volem, en homes, acostar-nos al rècord d’Europa i, amb l’armada africana buscar registres sub 27 i fins i tot acostar-nos al World Rècord, sense ser un objectiu concret d’aquesta edició”. D’aquesta manera, l’edició de 2023 “serà la més competitiva de totes les edicions. Els millors atletes europeus volen córrer el 10K València Ibercaja, i treballem des de fa mesos en aqueix sentit”.

El 10Kids València, que se celebra el mateix diumenge 15 de gener després del 10K València Ibercaja, començarà a partir de les 11.45 hores. Les carreres comptaran amb vehicle oficial, cronòmetre i arcs d’eixida i meta idèntics a la prova regna. Les eixides es duran a terme per ordre de categories, de menor a major.

Les proves arrancaran amb la categoria “Chupetín” per als xiquets que vagen en braços, carret o de la mà d’un adult (300m), i li seguirà la carrera per als xiquets de 3 a 5 anys (400m), de 6 a 8 anys (600m), de 9 a 10 (800m) i d’11 a 13 (1.000), per a acabar amb els més majors, els corredors de 14 a 16 anys que faran un circuit de 1.500m.

L’Oficina del Voluntariat de la ciutat de València ha començat la campanya de captació de voluntari/as per a trobar amants vinculats al running, disposats a viure en primera persona la 15 edició de la 10K València Ibercaja, on els voluntaris/as donaran suport als dies 13 i 14 de gener en el repartiment de dorsals i el lliurament de la borsa del corredor, que se celebrarà en el Centre Comercial el Saler, en horari ininterromput de 10.00 a 21.00 hores.

El diumenge 15 de gener, de la prova els voluntaris/as des de les 6.30 hores del matí es trobaran en la Zona 0 de la prova, (Passeig de l’albereda), per a rebre als corredors en les àrees d’eixida, i vestuari. Per a després garantir la seguretat de la prova amb prop de 130 voluntaris/as repartits pel circuit.

Un circuit que enguany té la novetat de la carrera 5K, on un màxim de 1500 runners, realitzaran la distància de 5000 metres homologats, a partir de les 9.00 hores.

Una prova que no seria possible, sense la col·laboració dels prop de 300 voluntaris/as que un any mes formen part de la prova del 10K València Ibercaja.

T’agradaria ser voluntari/a esportiu de la prova 10K València Ibercaja? Apunta’t en https://voluntariadodeportivo.com/hazte-voluntario/